Megállította az eső az autókat Budapesten

Le kellett zárni a Maglódi utat, mert a 60-70 centiméteres vízben autók vesztegelnek – mondta az InfoRádiónak Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. „A X. kerületben a Maglódi útra riasztották a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóit, ahol a Gitár utcánál 60-70 centis víz áll az úton és a villamospályán. A vízben elakadt öt személyautó, amelyeket kivontattak a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt” – mondta a szóvivő. „A rendőrség eltereli a forgalmat, hogy a járművek ne hajtsanak bele az óriási pocsolyába” – emelte ki Kisdi Máté.

Magyarázatként hozzátette: ilyen helyzetben az autók megállhatnak, főleg, ha nem kellően választja meg a vezető az autó sebességét a vízben. A motortérbe felcsapódó víz ugyanis elektromos problémát okozhat, megáll az autó, és torlódást okozhat ezzel. A helyszínen lévő szóvivő elmondta: a csatornaszemek próbálják elnyelni a lezúduló csapadékvizet.  „Biztos, hogy csak idő kérdése, és helyreáll a közlekedés. Ha az eső egy kicsit alábbhagy, a csatornaszemek hamarabb tudják elvezetni a vizet. De egyelőre 60-70 centi víz áll az úton, ezért legalább egy fér óráig nem tudnak közlekedni az autók” – közölte Kisdi Máté.

Hozzátette: a legfrissebb információk szerint a Maglódi útnál van a legnagyobb probléma, de az újabb bejelentésekhez is kivonulnak a tűzoltók.

Nem járnak villamosok az Élessaroknál

Elöntötte a víz az aluljárót az Élessaroknál Budapest X. kerületében, ezért nem járnak a 3-as és a 62A villamosok – közölte a Budapest Közlekedési Központ hétfőn a Facebook-oldalán.  A 3-as és a 62A villamos helyett Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és az Örs vezér tere között pótlóbuszok közlekednek – írták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »