Megáldották a nagykikindai Isteni Irgalmasság Háza kápolnáját – KÉPRIPORT

Megáldották a nagykikindai Isteni Irgalmasság Háza kápolnáját – KÉPRIPORT

Német László SVD nagybecskereki püspök április 3-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján megáldotta a vajdasági Nagykikindán az Isteni Irgalmasság Háza – Idősek Otthona kápolnáját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztorral együtt misézett Bővíz László egyházmegyés pap, az intézmény igazgatója, Gyuris László nagybecskereki plébános, Szemerédi Pál magyarcsernyei plébániai kormányzó és Botka József nyugalmazott nagykikindai plébános, aki az otthon lakója. Az ünnepségen, amelynek zenei szolgálatát Halász Margit, Bernadette nővér látta el, részt vettek az otthon lakói, dolgozói, a helybeli és környező településekről érkezett hívek.

Az Isteni Irgalmasság Házát 2014 szeptemberében adták át a délvidéki településen. Az építkezéshez szükséges anyagiak legnagyobb részét, a szerbiai és külföldi adományozóknak és támogatóknak (az USA katolikus püspöki kara, a német Kirche in Not és a Renovabis katolikus segélyszervezetek) köszönhetően a nagybecskereki püspökség biztosította. A modern kétemeletes épület negyven személy befogadására és ellátására alkalmas.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »