Megáldották a megújult káptalandombi kegytárgyboltot Győrben

Január 25-én, Szent Pál megtérésnek ünnepén Veres András megyéspüspök megáldotta az új helyre költözött és megújult Szent László kegytárgy- és ajándékboltot Győrben.

Az ünnepi eseményen Cseh Sándor, a Szent László Látogatóközpont igazgatója elmondta: a kegytárgybolt megújítása a Káptalandombon egy fejlesztési terv részeként valósult meg. A szakrális és kulturális Szent László Látogatóközpont részeként működő üzlet elsősorban azt a célt igyekszik megvalósítani, hogy minél több zarándok és látogató jöjjön el a Káptalandombra és kerülhessen közelebb az Egyházhoz.

A kegytárgyboltnak értékformáló szerepe is van; szeretnének olyan eszközöket, tárgyakat közvetíteni az érdeklődök felé, melyek a vásárlók ízlésvilágát is formálják, közelebb kerülve a keresztény művészethez – fogalmazott az intézményvezető.

Veres András győri megyéspüspök köszöntőjében arra biztatta a kegytárgybolt dolgozóit, hogy a látogatók által kezdeményezett beszélgetésekben mutassanak türelmet, megértést és hitbeli bátorítást. A kegytárgybolt nemcsak tárgyakat, hanem könyveket, szellemi termékeket is kínál, ezért fontos a dolgozók szellemi elmélyülése az itt található tudásanyagban, így segítve embertársaikat a hitbeli növekedésben – mondta a főpásztor. Kifejezte: bízik abban, hogy az ide látogatók szellemi, lelki és hitbeli gazdagodását fogja szolgálni a megújult kegytárgybolt.

A bolt megáldásán a következő imádság hangzott el:

Hírdetés

Istenünk, te sokféleképpen és számtalan módon nyilatkoztatod ki magadat az embereknek. Különféle képességeket is adtál nekünk, hogy segítségükkel betekintést nyerjünk, hacsak homályosan és töredékes módon is a te örök igazságod, felfoghatatlan szépséged és végtelen szereteted mélységeibe. Így a teológiai tudományok, a lelki élet, természettudományok, az irodalom, a zene és a képzőművészet mestereinek alkotásaival közelebb kerüljünk hozzád. Bár a tudósok és a művészek ezeket az ismereteket ihletett módon adják tovább embertársaiknak, az emberi értelem mégiscsak keveset képes megragadni a te végtelen nagyságodból, szépségedből és szeretetedből. Ezért mindig szükségük van a te szent lelked megvilágosító erejére.

Hallgasd meg hát kérésünket, és áldd meg ezt a helyet! Add, hogy mindazok, akik e Szent Lászlóról elnevezett kegytárgy- és ajándékboltot felkeresik, itt mindig segítő testvérekre találjanak. Az ide látogatók igéd bölcsességének mindenkor készséges befogadói legyenek, és a helyes tanításban jól tájékozódva a világ emberibbé tételében a te igazságodnak ismerőiként és Krisztus igaz követőiként folyamatosan közreműködjenek. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Németh Péter

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »