Megáldották a kazincbarcikai görögkatolikus óvoda imaszobáját

Megáldották a kazincbarcikai görögkatolikus óvoda imaszobáját

December 5-én, Szent Miklós ünnepének előestéjén Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök megáldotta a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda imaszobáját.

Az óvodában kialakított imaszobát az EFOP 1.3.7-17-2017 – a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda közösségfejlesztő tevékenységének bővítése című pályázat keretében hozták létre.

Az imaszobában elhelyezett ikonokat Janka Gábor kazincbarcikai parókus, az óvoda lelki vezetője készítette. Az új helyiség megáldásán az óvodások és szüleik, az intézmény dolgozói, valamint meghívott vendégek vettek részt.

A gyermekek köszöntő műsorukban megemlékeztek Szent Miklós püspökről, aki ajándékaival most sem felejtkezett meg az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda növendékeiről. Az új közösségi terem mellett a kis csomagokat is örömmel vették át a megyéspüspöktől.

Hírdetés

Az imaszoba, mint a közösségépítés új helyszíne, lehetőséget ad arra, hogy az óvodába járó gyermekek, a szülők, az óvoda dolgozói a nap folyamán kicsit megálljanak, és imáikkal, hálaadásaikkal forduljanak a Jóisten felé, akár egyénileg, akár közösségben.

Az eseményről készült további fotók ITT tekinthetők meg.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »