Megáldották a Katolikus Karitász új Jelenlét Pontját Veszprémben

Megáldották a Katolikus Karitász új Jelenlét Pontját Veszprémben

Udvardy György érsek áldotta meg október 15-én a veszprémi Haszkovó úti lakótelepen, a Damjanich utcában a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász új Jelenlét Pontját és a vár felújítása miatt átmenetileg itt működő központi irodát.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőjében a főegyházmegyei karitásszal közös programjukra utalva elmondta, hogy minden évben segítő kezet nyújtanak a szervezetnek, amikor rászoruló gyerekek csopaki táborát támogatják. A Karitász munkatársai testközelből érzékelik és tudják, hogy a rászoruló emberen sokféleképpen lehet és kell segíteni. Az elnök örömét fejezte ki, hogy a Karitász egyik legfontosabb küldetésében, a segítségnyújtásban nemcsak tárgyi segítséget, hanem segítő kezet is kapnak, akik betérnek az új irodába.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a Karitász Jelenlét Pontjának megáldása fontos esemény a város életében, valamint a nélkülözők számára, akiknek élete ezzel jobbá válhat. Ugyanakkor szerinte lehetetlen másokon segíteni, ha nem vagyunk jelen az életükben. Hozzátette, a helyi képviselők is azon dolgoznak, hogy egyetlen polgár se szenvedjen hiányt; az új Jelenlét Pont a szolidaritás erős bástyájaként lelki menedéket nyújthat a rászorulóknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Ferenc pápát idézte: „Legyünk a közelség egyháza”. Kiemelte, hogy időt kell szánni az Úrral való találkozásra, elő kell segíteni az egymással való találkozást. Rámutatott, olyan hely nyílt itt, amely találkozásokra is alkalmat adhat.

Hírdetés

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója beszédében kiemelte, hogy a várban nehezebben jutottak el hozzájuk az emberek, ezért is fontos volt új helyet keresni, amelyet végül itt, a lakótelepen találtak meg, ezért itt alakították ki a Jelenlét Pontot, mely ideiglenesen a Karitász irodájának is otthont ad.

Udvardy György veszprémi érsek az áldás előtt elmondta, a Jelenlét Pontnak az a feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus van jelen, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »