Megalakult az önálló bajor migránsügyi hivatal – javítani fogja a "menekültek" maradási esélyeit

Megalakult pénteken az Ingolstadt melletti Manchingban az önálló bajor menekültügyi hivatal, melynek megnyitóján Markus Söder bajor miniszterelnök az integráció fontosságát emelte ki: a menedékkérelmekkel és az elutasítottak visszaküldésével egyaránt foglalkozó hivatal augusztus 1-jén kezdi meg ténylegesen a munkát – a konzervatív miniszterelnök szerint az új hivatal javítani fogja azoknak a "menekülteknek" a maradási esélyeit, akik be akarnak illeszkedni a társadalomba.

A politikus aláhúzta, hogy Bajorország "jóval nyitottabb lesz", és minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, hogy egyensúlyt teremtsen a menekültügyi kérdésben. Söder a "menekülteknek" nyújtandó munkavállalási engedélyekről és képzési lehetőségekről beszélt. A bajor kormányfő szerint az emberek azt várják el, hogy az állam különbséget tegyen a bűnözők és a valóban beilleszkedésre törekvő emberek között.

Hírdetés

A bajor kormány deklarált célja, hogy a menekültügyi hivatal felállítása a kitoloncolásokat is felgyorsítsa. Magát a menekültügyi eljárást viszont továbbra is Nürnbergben, a szövetségi menekültügyi hivatalban folytatják majd le.

Bajorországban októberben tartományi választásokat tartanak, és a felmérések szerint Söder pártja, a Keresztényszociális Unió rosszabb eredményre számíthat, mint a legutóbbi választásokon. A hónap elején Söder az 1998-ban feloszlatott önálló bajor határrendőrséget is újraalapította.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »