Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség

Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség

Körmenden megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség, amelynek célja Boldog Batthyány-Strattmann László felesége tiszteletének terjesztése, imádság a családokért, valamint feleségek és édesanyák lelki támogatása. A Szombathelyi Egyházmegye várja a jelentkezéseket az imaszövetségbe. A május 7-i alakuláskor bemutatott ünnepi szentmisét Székely János megyéspüspök celebrálta.

A szertartáson részt vettek a Batthyány család tagjai is.

Boldog Batthány-Strattmann László felesége sugárzó egyéniség volt, aki férje életét is döntően befolyásolta. Mondhatjuk azt, hogy az Úristen után elsősorban neki köszönhetjük Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót – mondta az egyházmegye honlapjának nyilatkozva Székely János megyéspüspök. – Ezért gondolták sokan, hogy a herceg orvossal együtt Coreth Máriát is boldoggá kellett volna avatni 2003-ban. Ezt jövőre kezdeményezni fogja a Szombathelyi Egyházmegye és az Eisenstadti Egyházmegye. Ennek egyik első lépése az imaszövetség megszületése.

A főpásztor rámutatott: szeretnénk Coreth Máriát példaképként állítani a feleségek, édesanyák elé. Ahogyan ő derűs, vidám hittel tudta a férjét visszavezetni Isten közelébe, ahogy nagy szeretetével tudta alakítani a férje szívét, ahogy igent mondott tizennégy gyermek világrahozatalára, ahogy sok beteget, szegényt gondozott, ápolt, segített, úgy a mai feleségek, édesanyák is tudjanak sugárzó, férjük életét szeretetükkel, hitükkel alakító feleségekké és édesanyákká válni.

Székely János a szentbeszédében felidézte Coreth Mária életének néhány fontosabb eseményét, kiemelve jellemének követendő vonásait.

Székely János megyéspüspök szentbeszéde ITT meghallgatható.

Hírdetés

Az imaszövetség tagjai a szentmise végén közösen elmondták azt az imát, amit mindennap elimádkoznak a feleségekért, édesanyákért, valamint a családokért.

Pappné Szép Mária egyike azoknak akik már az induláskor tagjai lettek az imaközösségnek. Mint mondta: azért tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon, mert így ő is tud tenni valamint a családokért. Coreth Mária nevével, életével akkor találkozott először, amikor gyermekei révén kapcsolatba került a körmendi óvodával, amely az ő nevét viseli. Később azt is megtudta, mekkora szerepet játszott Boldog Batthyány-Strattmann László, valamint a körmendi emberek életében.

Az imaszövetség céljai:
– Coreth Mária Terézia tisztelőinek összefogása;
– a feleségek és édesanyák lelki támogatása önfeláldozó munkájukban;
– a családok, házaspárok egységének megerősítése;
– ima és közbenjárás a testi vagy lelki nehézséggel küzdő családokért;
– imádságos háttér biztosítása Coreth Mária Terézia tiszteletének terjedéséhez.

Az imaszövetség tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy mindennap elimádkozzák a szövetség imáját, valamint legalább egy Miatyánkot, Üdvözlégyet, Dicsőséget családjukért, illetve a családokért.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »