Még több bevándorlót akarnak a svéd feministák

Még több bevándorlót akarnak a svéd feministák

Farida al-Abani bevándorláspárti kampánya az ugyancsak svéd Jimmie Åkesson, a Svéd Demokraták elnökének akciójára válaszol, merthogy a jobboldali politikus a napokban ellátogatott a görög-török határra, és ott szórólapokat osztott a migránsoknak, azzal az üzenettel, hogy “Svédország már megtelt”, így a svédek nem tudnak sem pénzt, sem lakást biztosítani az újonnan érkezőknek.  Farida al-Abani szerint azonban ez nem igaz, sőt

A svéd közvélemény nem éppen osztatlan lelkesedéssel fogadta a felvetést. A kipattant botrány jelzi, hogy a svédeknek végképp elege lett a bevándorlókból. Az újabb időkben már migrációs hátterű vezetőkkel is bőségesen rendelkező, de egyébként nagy múltú, férfigyűlölő, radikális feminista párt, a Feminista Kezdeményezés politikusainak nevéhez újabban számos közéleti botrány kapcsolódott. Bár a szélsőséges férfigyűlölet szítását évtizedeken keresztül elnézték nekik, de az viszont már tiltakozást váltott ki,  amikor a párt egyik volt képviselőjelöltje, az iráni származású Oldoz Javidi 2018 szeptemberében azt mondta, hogy

Hírdetés

Nem is értem, hogyan merészelhettek ilyesmit mondani, olyan viszonyok között, ahol a férfigyűlölő újbaloldal véletlenül sem a zsidókat, hanem a “fehér keresztény férfi”-t jelölte meg ellenségképként. Őket lehet (és kell) mocskolni, ez a modern “szociológiával” agymosott európai politikai elit által kijelölt irányvonal.

A nők “magasabb rendű erkölcsének és szelídségének kiváló bizonyítéka”, hogy a Feministiskt Initiativ volt elnöke, az ugandai származású Victoria Kawesa 2017-2018 között több eljárást is  indítottak, mert kiderült, hogy plagizálta a doktori disszertációját, illetve a stockholmi metróban megütött egy ellenőrt, amikor az a jegyét kért tőle. Majd végül ezt azzal tetézte, hogy kollektíven rasszizmussal és szexizmussal vádolta meg a svéd társadalmat.

Mint az jól tudhatjuk, Svédország az elmebeteg feminizmus hazája, ahol mindezt  évtizedeken keresztül sikerrel lehetett művelni. Viszont úgy tűnik, szerencsére új szelek kezdtek el fújni, a Feminista Kezdeményezést több súlyos kudarcot is elkönyvelhetett az elmúlt időszakban: tavalyelőtt a párt nem tudott bekerülni a stockholmi parlamentbe és 2019 májusában kiesett az Európai Parlamentből is.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »