Még tavaly év végén is jóban lehetett Kósa és a „milliárdos örökösnő”

Még tavaly év végén is jóban lehetett Kósa és a „milliárdos örökösnő”

A Gróf-Team Kft. mellett két kiemelt támogatót tartott számon tavaly novemberben a Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma: Kósa Lajost, illetve a „milliárdos örökösnőt”, Szabó Gábornét és családját. Mindez a csengeri intézmény honlapjáról derül ki, ahol 2017. november 25-én Bokor László igazgató mondott köszönetet az iskola által szervezett jótékonysági bál céljainak megvalósításához, sikeréhez.

http://mno.hu/

„Ezzel önzetlenül segítette hátrányos helyzetű diákjaink tehetségének kibontakoztatását” – írta az intézményvezető. A kiemelt támogatók után felsorolják a bál további segítőit, akik közt ott találjuk Kovács Sándor országgyűlési képviselőt, Orendi Mihályt és családját, Szabó Gábort és családját, ifj. Szabó Gábort a Maláj Gabi Bt.-től, valamint Forján Zsoltot, Csenger polgármesterét.

Lapunk kedden számolt be róla: egy közjegyzői okirat szerint Kósa Lajos miniszter, volt debreceni polgármester több mint négymilliárd euró felett rendelkezhetett. A horribilis, európai átlagban is súlyosnak mondható összeget a papír szerint arra kapta, hogy a megbízó helyett és annak képviseletében magyar államkötvényeket vásároljon.

http://mno.hu/

Kósa Lajos kedden délelőtt még azt állította, hogy semmit sem tud a hihetetlen vagyon állítólagos örököséről, csupán az ügyvédjét ismeri távolról. Estére már ott tartott, hogy a „csengeri háztartásbeli” meggyőző iratokat mutatott neki az örökségről, és 2012-ben kereste meg őt, mert benne megbízott.

http://mno.hu/

A miniszter, illetve több csengeri is állította: a „milliárdos örökösnő” valójában inkább mindenkitől kölcsönkérni szeretett, sőt, egyesek szerint „fűnek-fának tartozott”. Ezt a 444-nek szerdán határozottan cáfolta a nő egy rokona, és a kiemelt támogatói státusz sem erre enged következtetni. Ahogy az sem: a közjegyzői okirat nem olcsó mulatság, milliós összegbe is kerülhetett ennek elkészíttetése. Az említett rokon egyébként arról beszélt, hogy a miniszter maga érdeklődött a hihetetlen örökség után, és „mindent megtett, hogy az állampapíron kívül további sikerdíjak és egyéb ajándékok is megérkezzenek.” 

Kósa Lajos kedd délutáni nyilatkozataiban, illetve szerdán igyekezett szélhámosnak beállítani a nőt, akiről már 2016 végén is sejtette, hogy az, de a csengeri iskola (2017 végi!) támogatói névsora nem ezt sejteti. Időközben kiderült az is: a 2012-ben alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-nek Szabó Gáborné a többségi tulajdonosa, 2014. márciusa óta pedig Orendi Mihály ügyvezetője, később pedig kisebbségi tulaja. A cégben tulajdonrésze van a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft.-nek is, amit Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István birtokol. Orendi jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, illetve a Kósa Lajos elnökölte Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője. Fiák szintén elnökségi tag a korcsolyaszövetségben. A phjongcshangi téli olimpiát egyébként Kósa, Orendi és Fiák együtt tekintették meg.

Szerdán írtuk meg azt is, hogy nem csak az államkötvényekre szánt súlyos összegről volt szó: a megbízó több mint 800 millió forintot kívánt ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának, a később több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet vásárló Kósa Lajosnénak. A miniszter szerdán újságírói kérdésekre válaszolva erre nem adott magyarázatot, csak annyit mondott, hogy megteszi a feljelentést az ügyben. Azt nem tudni, eddig miért nem tette ezt meg, ha korábban is szélhámosságra gyanakodott, illetve akkor miért szerepelt együtt kiemelt támogatóként tavaly novemberben is Szabó Gáborné és családja, továbbá Orendiék mellett.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »