Még szerencse: Orbán pártja támogatja Orbán kormányának javaslatát

Támogatja a Fidesz a kormányfő javaslatát, hogy a vasárnapi kvótanépszavazás eredményének ismeretében a parlament módosítsa az alaptörvényt – jelentette be a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának rendkívüli ülése után Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjai által támogatott kezdeményezéseket október 10-ig kell beterjesztenie a kabinetnek a Ház elé, arról 17-én tárgyalhat a parlament, és november 8-án szavazhatnak is, így támogatása esetén november közepétől válhat hatályossá.

Kósa Lajos bejelentette azt is, hogy a Fidesz egyeztetést kezdeményez a parlamenti frakcióval rendelkező pártokkal az alaptörvény módosításáról.

Azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerletelepítésre, létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországon, amely nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök keddi sajtótájékoztatón.

A kormányfő közölte: az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között szerepel a többi közt az, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra, az csak egyéni kérelmek alapján történhet. Közölte azt is: a kabinet a módosítást szerdai ülésén tekinti át.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »