Még próbálkozik a tél Hargita megyében

Még próbálkozik a tél Hargita megyében

A hirtelen lehűlés következtében havazás, havas eső formájában hullott csapadék szerdára virradóra Hargita megye magasabb régióiban, így helyenként télies útviszonyok között lehet közlekedni.

A Székelyhon hírportál olvasója fedélzeti kamerával rögzítette az útviszonyokat Szentegyháza és Csíkszereda között, a 13A jelzésű országúton. A Youtube-videomegosztón közzétett képsorok a hargitafürdői eltérő és Csíkszereda között készültek.

Amint arról Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektúra szóvivője az Agerpres hírügynökséget tájékoztatta, télies útviszonyok vannak a 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, a 12C országúton, Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között, a 13A országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, valamint a 12A, Csíkszereda és Kománfalva közti országút egyes szakaszain. A Madarasi Hargitán, illetve Hargitafürdőn is havazott.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírügynökségnek elmondta, a forgalom nehézkesen haladt a reggeli órákban a 12A jelzésű országúton a Szépvíz-tetőnél, ahol a rendőrség egységei igyekeztek biztosítani az áthaladást.

Az útkarbantartók csúszásgátlóval szórják az utakat, a rendőrség pedig arra figyelmeztet, hogy mindenki vezessen óvatosan, főként azok, akik már lecserélték a téli gumiabroncsokat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »