Még Pjongcsangban megkaphatják bronzérmüket a norvég curlingesek az oroszok kizárása után

Még Pjongcsangban megkaphatják bronzérmüket a norvég curlingesek az oroszok kizárása után

A tervek szerint még Pjongcsangban, a téli olimpia idején megkapják bronzérmüket az orosz kettős kizárása miatt utólag előrelépett norvég curling vegyespáros tagjai.

A Kristin Skaslien, Magnus Nedregotten duó 8-4-re kikapott a férj-feleség Alekszandr Kruselnyickij és Anasztaszija Brizgalova alkotta kettőstől az ötkarikás játékokon idén debütált szám múlt hét keddi bronzmérkőzésén. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt csütörtököm megfosztotta bronzérmétől az orosz párost, miután Kruselnyickij mintájában vasárnap a vérkeringést segítő meldonium nyomaira bukkantak. Kruselnyickij és Brizgalova megállapodtak abban, hogy visszaadják érmüket.
 

“Reméljük, hogy még a vasárnapi záróünnepség előtt lesz egy ünnepélyes ceremónia a bronzérmeseknek”

– mondta pénteken Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője. Hozzátette, konkrét időpontról még nem tud beszámolni.

Kruselnyickij pozitív tesztje azért különösen pikáns, mert az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a pjongcsangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, “Olimpiai Sportolók Oroszországból” (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepel az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »