Még pár napig lehet jelentkezni az MCC Kolozsvári Egyetemi Program szakirányos oktatására

Még pár napig lehet jelentkezni az MCC Kolozsvári Egyetemi Program szakirányos oktatására

Az egyetemi alapképzésen ősszel második évüket kezdő kincses városi magyar diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP).
A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítania a megszerzett tudást – közölte a kollégium szerkesztőségünkkel.

 „A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában. A program során hallgatóink nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek, de lehetőségük van arra is, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, mindezt neves és gyakorló szakemberek segítségével. Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a résztvevők, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak”– mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

A felvételt nyert, októberben másodévüket megkezdő egyetemisták a KEP keretében Erdély-tanulmányok, média és kommunikáció, valamint nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak.

A szakirányos kurzusok és ingyenes nyelvórák mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek. Továbbá tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket sajátítanak el egy-egy általuk kiválasztott területen. Az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők élményekkel teli programokra, táborokra is számíthatnak.

Hírdetés

A programba jelentkezőknek a felvételi eljárás keretében szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük.

Míg előbbi egy logika- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott felvételi témák közül egynek a kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC budapesti központú, több mint húszéves múltra visszatekintő, interdiszciplináris, egyetemektől független intézmény, amelynek célja Kárpát-medence-szerte a tehetséges fiatal hallgatók felkarolása és oktatása magas színvonalú képzési rendszerén keresztül.

Az MCC KEP ugyanezek szellemében nyújt a felsőoktatási tanulmányok mellett végezhető képzési lehetőséget a Kolozsváron tanuló egyetemisták számára, az egyetemi intézménytől és a tanult szaktól függetlenül.

 Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szakirányos képzéseire április 23. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről további információ az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) vagy hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/MCC.Kolozsvar/) olvasható, ahol nemcsak a kurzusok, de a felvételi kritériumok is bővebben áttekinthetők.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »