Még Orbánnál is kegyvesztetté vált, lemondatnák Borkait?

Távozhat a Magyar Olimpiai Bizottság éléről Győr fideszes polgármestere – tudta meg a Népszava.

A lap kormánypárti forrásokra hivatkozva írja: sokan elégedetlenek Borkai Zsolt munkájával, és a sportvezető még Orbán Viktornál is kegyvesztetté vált. A bizalomvesztés okaiként említették a kudarcként értékelt olimpiai szereplést és a vártnál kevesebb látogatót vonzó, 1,5 milliárd forintból épült riói Magyar Házat. A lap szerint azt várják Borkaitól, hogy magától mondjon le, mivel a bizottság a közeljövőben nem tart tisztújítást – írja a hírtv.hu.

A riói Magyarok Házáról korábban azt közölték, hogy 210 millió forint bérleti díjért bérelték az olimpia idejére. Itt hajtották végre a 2024-es budapesti olimpiával kapcsolatos reklámtevékenységet. A 2024-es olimpiai előkészítő bizottság is nagy előszeretettel költi az adóforintjainkat! Voltak olyan kedvesek, hogy egy külföldi cégtől 5,5 milliárd forintért rendeltek meg tanulmányt… A Magyar Ház – amelyben az olimpiai sikereket és a 2024-es budapesti pályázatot bemutató interaktív tárlat is látható – a Lagua Rodrigo de Freitas tó partján egy lovas klubban található, ahonnan kilátás nyílik a Megváltó Krisztus-szoborra, azaz Rio egyik jelképére, vagyis szórjuk az adóforintokat ezerrel. A Magyar Házban megjelent Áder János és felesége is. Jövőre dől el, hogy ki rendezheti a 2024-es olimpiát. Sokan bíznak/bízunk abban, hogy nem Budapest lesz a nyertes! A japánok rendezik a 2020-as olimpiát. A költségek máris az egekig érnek, a nagy tokiói csarnok méretét levették a felére, és lemondott a sportminiszter.

Hogy mi lesz a Magyar Ház sorsa? Valószínűleg Szijjártó Péter ott is nyit egy kereskedőházat, ha még eddig esetleg Rióban nem nyitott volna. A legkedvesebb elfoglaltságai közé tartozik a kereskedőházak nyitása, és a haverok odahelyezése.

Mindössze négy sportágban nyertünk aranyérmet. Hat aranyérmet két hölgy nyert (Hosszú Katinka úszó és Kozák Danuta kajakos. Danuta egyéniben, párosban és négyesben is aranyérmet nyert. A fiúk közül csak Szilágyi Áron szerzett aranyat, aki megtudta védeni a londoni címét. A kajakos fiúk érem nélkül maradtak. A birkózóknál volt a legnagyobb probléma, mert az olimpia előtti évben Hegedűs Csaba olimpiai bajnokot lecserélték Németh Szilárd rezsibiztosra. Hegedűs tagja volt a nemzetközi szövetségnek, és tudott volna segíteni Rióban. Az már eldőlt, hogy kétmilliárd forintért birkózó akadémia épül.

Győrben nagy segítséget jelentett a megbukott Quaestor vezér, Tarsoly Csaba. Ő volt a tulajdonosa a győri ETO-nak… Egy korábbi összefoglaló írás a Quaestor környékéről ITT

Az, hogy valóban távoznia kell-e Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottság éléről és melyik Fideszes politikus (más jelölt elképzelhetetlen!) váltja, még nem lehet tudni.

Békéscsaba, 2016. augusztus 30.

F. I.

Emlékeztető: „A magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően.” (Szijjártó Péter a bizottsági meghallgatáson, 2014. szeptember 20-án)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »