Még novemberben elhunyt az Argeş megyei rabszolgatartók egyik áldozata

Gyanús körülmények közt vesztette életét még tavaly novemberben egy személy azok közül, akiket rabláncon tartottak, és rendszeresen bántalmaztak az emberkereskedők az Argeş megyei Berevoeşti-en – közölte kedden az Argeş megyei prefektúra. A bűnszövetkezet tagjait július közepén vették őrizetbe, és bűnvádi eljárás indult ellenük.

sclavagism-bereviesti-arges-1_b

Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfi halálának ügyében nyomoz a rendőrség. A prefektúra közlése szerint a település polgármestere, Florin Proca tudott arról, hogy az emberkereskedők kiskorúakat kényszerítettek munkára és tartottak fogva, de nem tett semmit kiszabadításuk érdekében. Az elöljáró azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, nem volt tudomása arról, hogy a településen embertelen körülmények között tartanak fogva kiskorúakat és fogyatékkal élő felnőtteket.

A rendőrség kommandósaival közösen végrehajtott házkutatások során az ügyészek július 13-án a bűnszövetkezet többtucatnyi tagját vették őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy erőszakkal koldulásra, különböző munkák végzésére, lopásra kényszerítettek mintegy 40 szabadságától megfosztott, kiszolgáltatott – testi vagy szellemi fogyatékkal élő, nincstelen vagy kiskorú – személyt. A rajtaütéskor három felnőtt és két 10-12 év körüli, kiskorú áldozatot találtak meg láncra kötve.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közleménye szerint a bűnszövetkezet tagjai gyakran zsúfolt helyekről, templomok közeléből, vasúti és buszállomásokról rabolták el áldozataikat, akiket embertelen körülmények között, háziállatok mellett tartottak fogva, rendszeresen pofoztak, rugdostak, korbácsoltak, hideg és forró vízzel locsoltak, alkalmanként pedig – a fogva tartóik szórakoztatására – arra kényszerítették őket, hogy egymással verekedjenek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »