Még nem tudni, mennyiért küldik külföldre az Erzsébet-utalványokat

Még nem tudni, mennyiért küldik külföldre az Erzsébet-utalványokat

Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért utalja a kormány a határon túlra az Erzsébet-utalványokat, amelyeket egyébként csak Magyarországon lehet felhasználni – derül ki Rétvári Bence Korózs Lajosnak adott válaszából, a hírt a Hír TV szúrta ki.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke „Idén is több tíz millió forintért fognak majd több száz millió forintnyi Erzsébet utalványt külföldre utalni? Mennyibe kerül az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós kampány?” – címmel tett fel kérdést.

Balog azt válaszolta: az utalványok kézbesítése idén is megtörténik minden jogosult részére, aki magyar nyugdíjat kap, függetlenül lakóhelyétől.

„Az egyenlő bánásmódra figyelemmel nem tehető különbség az ellátásban részesülők között sem állampolgársági alapon, sem lakóhely szerint” – szögezte le. Hozzátette, hogy a feladott küldemények díjának kiszámítását a Magyar Posta Zrt. a Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei alapján végzi, a végleges postai költségekről pedig még nincs információ.

„A kampány folyamatban van, ezért a pontos összeg a teljesítésigazolások aláírást követően áll majd a rendelkezésünkre” – fűzte hozzá.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »