Még mindig sok pénzzel tartoznak az ellenzéki pártok

A Jobbik részletfizetési lehetőségben reménykedik, a DK bepereli az Állami Számvevőszéket, a Párbeszéd egyeztet az ÁSZ-szal.

Az Állami Számvevőszék vizsgálatai nyomán az ellenzéki pártok bírságairól írt a Népszava. Eszerint a legnagyobb összeget, 662 millió forintot – tiltott párttámogatás indokával – a Jobbikra szabták ki. A párt már sokat törlesztett (és az államkincstár is visszatartotta a támogatás egy részét), de még mindig 522 millió forinttal tartozik. A Jobbik vitatja az ÁSZ megállapításait, nemzetközi fórumhoz fordult jogorvoslatért, közben pedig részletfizetési lehetőségben reménykedik.

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció perrel kép fel a számvevőszék ellen, a jogászaik szerint ugyanis ez az egyetlen apró esély arra, hogy jogilag megfogjanak valamit az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kontra ellenzéki pártok történetben. Sebián-Petrovszki László pártigazgató kiemelte, hogy az ÁSZ döntése ellen Magyarországon nem lehet jogorvoslattal élni.

A Párbeszéd Kocsis Cake Olivio pártigazgató szerint a visszatartott állami támogatás miatt az EP-választási kampányban is komoly hátrányba került, akkor is, ha majd újra kapnak állami pénzt. Egyelőre azt várják, hogy az ÁSZ megvizsgálja a párt által benyújtott dokumentumokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »