Még mindig nincs költségvetése a baloldali vezetésű XV. kerületnek

Még mindig nincs költségvetése a baloldali vezetésű XV. kerületnek

Nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését…

A Demokratikus Koalíció (DK) és a szocialisták “sara”, hogy a főváros XV. kerületének még mindig nincs költségvetése – jelentette ki Pintér Gábor, a Fidesz választókerületi elnöke, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője szerdán Budapesten.

Hírdetés

    Pintér Gábor újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: a Fidesz kerületi szervezete nem támogat olyan költségvetést, amely százmilliós nagyságrendben juttatna követhetetlen forrásokat a baloldali erőknek.    
    Úgy fogalmazott: “Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a XV. kerületet”.
    Pintér Gábor azt mondta, a DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért; a kerületnek olyan felelős és hozzáértő vezetésre van szüksége, amely nem a pártérdekeket kiszolgáló, hanem az ott élő emberek igényeit szem előtt tartó költségvetést készít a XV. kerületnek.
    A kerületi politikus minderről annak kapcsán beszélt, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK által is támogatott polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta, nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését, és ezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta. Szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.
    Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy a Fidesz megpróbálja sakkban tartani az önkormányzatokat, a tudományos életet, a civil szervezeteket. Orbán Viktor úgy tesz, mintha az uniós fejlesztési források az ő zsebpénzei lennének – tette hozzá, és kijelentette: a Demokratikus Koalíció el fogja érni, hogy az uniós támogatások a “korrupt Orbán-kormányt megkerülve”, közvetlenül jussanak el az emberekhez.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »