Még mindig árvízveszély van a Nagymihályi és a Tőketerebesi járásban

Még mindig árvízveszély van a Nagymihályi és a Tőketerebesi járásban

KASSA. Másodfokúra mérsékelte a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet az árvízveszély miatt kiadott riasztást Kassa megye két járásában. A Latorca és a Bodrog folyó vízszintje apadni kezdett.

A Latorca (Latorica) folyó vízszintje a nagykaposi állomáson kedden este 19 órakor 772 centimétert ért el, szerdán reggel pedig 759 centiméterre csökkent. A Bodrog folyón Bodrogszerdahelyen kedden este 865 centimétert, szerdán reggel pedig 860 centimétert mértek. A Laborc (Laborec) folyó vízszintje az iskei (Ižkovce) állomáson szintén csökkenő tendenciát mutat.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a Nagymihályi és a Tőketerebesi járásra a vonatkozó figyelmeztetést az előző hétvégén adta ki a nagy csapadékmennyiség, a folyómedrek telítettsége és az ukrán oldalon a folyók szintjének jelentős mértékű növekedése miatt.

Hírdetés

A határ menti folyók vízszintjének emelkedését a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) is figyelemmel követi. „Munkatársaink az árvízvédelmi készültség idején rendkívüli szolgálatokat és fokozott járőrtevékenységet végeznek” – tájékoztatott a vállalat szóvivője, Pavel Machava.

A tűzoltóknak az árvízveszély kapcsán, a kassai kerületi műveleti központ tájékoztatása szerint, kedden nem kellett beavatkozniuk. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »