Meg lehet-e állítani Hosszú Katinkát?

Meg lehet-e állítani Hosszú Katinkát?

A TELJES MAGYAR PROGRAM

Hosszú Katinka fölényesen győzött (4:28,58) a 400 méteres vegyes úszás középfutamában, több mint négy másodperccel előzte meg a második helyen kvalifikált Mireia Belmontét és alig maradt el a kínai Je Si-ven 2012-es világcsúcsától (4:28,43). A Rióban szombat délután még csak először úszó Hosszú Katinkát látva joggal reméljük, hogy hajnalban megszületik a második magyar arany az olimpián Szász Emeséé után.

Nem árt azonban figyelni néhány apró momentumra. A világversenyeken, pláne az olimpián az úszók igyekeznek tartalékolni az elő-, és a középfutamokban. Persze vannak ellenpéldák, Hosszú Katinka, valamint a svéd Sarah Sjöström a kazanyi világbajnokságon már a döntő előtt sokkolta a mezőnyt, és úgy osztotta be az erejét, hogy az kitartott a döntőre is.

Van egy kellemetlen eset is a közelmúltból. Hosszú Katinka legszívesebben kitörölné az emlékezetéből a 2014-es dohai rövid pályás világbajnokságot, ahol vb-csúccsal nyerte az előfutamot, több mint öt másodperccel előzve meg a spanyol Mireia Belmontét. Ám a döntőben fordult a kocka, Belmonte világcsúccsal győzött, három másodpercet vert a második helyen befutó Hosszúra.

Rióban a 400 vegyes döntőjébe Hosszú nevezett a legjobb idővel, négy másodperccel megelőzve a spanyolt. A főbb szereplők nem változtak, a győztes stratégia reméljük, hogy igen. Hosszú 50 méteres medencében a londoni olimpia óta veretlen 400 vegyesen, Belmonte tavalyelőtt rövidpályás medencében győzte le. Az olimpián 50 méteres medencében úsznak, Hosszú mellett Belmonte az ötös pályán, eszerint izgalmas verseny várható. Kérdés, hogy Katinkában dolgoznak-e a 2014-es emlékek, és mit tud Belmonte, maradt-e még benne annyi az előfutamok után, hogy szorossá tegye a versenyt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »