Még két alkalommal lesz látható ebben az évadban a Bányavakság Sepsiszentgyörgyön

Még két alkalommal lesz látható ebben az évadban a Bányavakság Sepsiszentgyörgyön

Május 19-én és 20-án, csütörtök illetve péntek este 7 órakor kerül sor az évad utolsó két Bányavakság előadására Sepsiszentgyörgyön. Az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház koprodukcióját Catinca Drăgănescu állította színpadra, a rendező munkatársa Fazakas Misi volt. Az előadásokat az Andrei Mureșanu Színház Arta termében tekinthetiMég két alkalommal lesz látható ebben az évadban az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház koprodukciójak meg az érdeklődők.

Székely Csaba trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

Az Osonó Színházműhely már hozott létre előadást thaiföldi, marokkói, budapesti és olaszországi színházakkal közösen, de első alkalom, hogy egy sepsiszentgyörgyi társulattal készített koprodukciót, amelynek bemutatója ez év februárjában volt.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »