Meg kell védeni a nemzeti érdekeket

Magyarország függetlenségének megőrzését és megerősítését nevezte meg a kormányzati munka legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Echo TV Napi aktuális című műsorának szerdai adásában. A kormányzati politika összegzéseként a politikus leszögezte: nem szabad hagyni, hogy más országokból szülessenek döntések a magyarok feje felett, s nemet kell mondani az európai egyesült államokra, mert a nemzetállami Európa megerősítésére van szükség.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint intellektuális értelemben és nemzetstratégiai szempontból is az a fő kérdés ma a világban, hogy a nemzeteknek van-e jövője.

Lázár János arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kárpát-medencei magyarság számára a legfontosabb tanulság az, hogy amíg a nemzet meg tudta őrizni a függetlenségét, addig létezett, amikor a függetlenség veszélybe került, akkor maga a jövő is veszélybe került.

A kancelláriaminiszter kiemelte: a kormányzat arra törekszik, hogy az Európai Unió keretei között megpróbálja az ország szuverenitását és saját döntési képességeit erősíteni, vagyis a célja, hogy ne kényszeríthessenek semmit a magyarokra.

A politikus közlése szerint mind a nagyvállalatok megfékezése, mind a rezsicsökkentés a nemzeti szuverenitás megőrzését célul kitűző politika megnyilvánulása, de ebbe a körbe sorolta azt is, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

Lázár János rámutatott: az Európai Unió keleti és nyugati fele között vita folyik Európa jövőjéről.

Meg kell védeni a nemzeti érdekeket Fotó: echotv.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-22 kormányzati ciklus rendkívül fontos tételének nevezte, hogy Magyarország világosan megfogalmazza, mit gondol az unió jövőjéről, pontosan látni kell azt, milyen irányba tart az EU.

Martin Schulz és az európai balosok azt gondolják, hogy Európából, a nemzetek Európájából egy európai egyesült államokat kell létrehozni, akinek pedig ez nem tetszik, az kimarad, ez volt az ultimátum. Céljuk pedig a nemzeti önállóság felszámolása. Ez a baloldali elképzelés, de mi a De Gaulle-i elképzelést valljuk, De Gaulle ugye azt mondta: francia vagyok, tehát európai – jelentette ki a tárcavezető az Echo Televízióban.

A kormánynak az az álláspontja, hogy minél erősebbek a nemzetek, annál erősebb Európa, mert gyönge nemzetekből nem lehet erős Európát építeni.
Lázár János szerint folyamatosan látszik az, hogy azokat az államokat, melyek a nemzetállami Európa megerősítése mellett állnak ki, folyamatosan próbálják nyomás alá helyezni.

A 2018-as választások szempontjából a miniszter kulcsfontosságúnak nevezte, hogy egy olyan kormány alakul-e Magyarországon, amely képes megvédeni a nemzeti érdekeket és az ország függetlenségét, amely önálló erős Magyarországban gondolkodik, vagy pedig egy olyan kormány, amely feladja a függetlenséget és úgy gondolkodik, hogy a magyarok egy nagy európai integráció részesei legyenek.

A Lázár Jánossal folytatott beszélgetés videója ide kattintva elérhető.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »