„Még jó, hogy Del Potro kiesett, volt helyem öltözni”

„Még jó, hogy Del Potro kiesett, volt helyem öltözni”

Ha Babos Tímea 2017-es tenisz páros-világbajnoki aranyérme kapcsán azt mondhattuk, az előző esztendő a tenisz éve volt, akkor a most is zajló Australian Open évnyitó Grand Slam torna kapcsán elfogynak a jelzők.

Fucsovics Márton Melbourne-ben bombameglepetésre nyolcaddöntőig menetelt, ahol a torna addigi második legkeményebb szettjére kényszerítette az ötszörös ausztráliai bajnok svájci legendát, Roger Federert, a „nemzet Tímeája” pedig párosban döntőben, vegyespárosban elődöntőben érdekelt – és még a január sem telt el 2018-ból.

Első számú férfiversenyzőnk a minap hazatért Ausztráliából, és mielőtt még – szó szerint – a húrok közé csap a belgák elleni Davis-kupa párharcban résztvevő magyar válogatott élén a jövő hét végén, egy nagy levegővétellel állapotjelentést adott. A csütörtök délután három órára összetrombitált tájékoztatón gyakorlatilag minden országos tévé és jelentős – internetes és nyomtatott – sajtóorgánum megjelent.

http://mno.hu/

Ki más is kezdhette az ünnepélyes szónoklatok sorát, mint dr. Szűcs Lajos, az egyik fideszes sportszövetségi elnök, aki a teniszesek élén áll: – Kevesen vagyunk, akik valóban bíztak abban, hogy Marci idáig eljut – fényezte magát (is) tömören, de annál velősebben Szűcs.

http://mno.hu/

– Lehet, hogy jobb, hogy úgy alakult, hogy a felvezető tornán kiestem öt meccslabdáról, így hamarabb tudtam átutazni Ausztráliába és több időm volt felkészülni. Canberrában aztán nyolcvanadikként kezdhettem, de

ahogy nyertem az első fordulóban, kinyílt a kapu a döntőig,

Hírdetés

ahol Seppitől kaptam ki. Ő két éve Federert is megverte – idézte fel aztán a Grand Slamet felvezető időszakot Fucsovics.

Az Australian Open sorsolásra a canberrai döntő előtt került sor, ami egy kicsit el is terelte a figyelmét, de Melbourne-be érkezve már azzal állt „rajthoz”, hogy egy meccset nyerjen – három lett belőle, Federer a negyedik körben kapta el, a legjobb tizenhat között.

– Del Potro (a ranglista 10.-je – a szerk.) szekrénye volt fölöttem, mindig ott öltözött, ahol én, nekem állva kellett öltözni, szerencsére egy körrel hamarabb kiesett, mint én, így Federer ellen már kényelmesen tudtam készülni. A Federer-meccs után pedig

gratulált nekem az esti mérkőzésére készülő Novak Djokovics és maga John McEnroe is.

Fucsovics arról is beszélt, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően benevezhetett párosba is a japán Nisiokával.

– Az első meccsem után volt egy szabadnapom, egy könnyű edzést akartam, ehelyett jött egy menedzser és szólt, hogy egy óra múlva a Bryan testvérek ellen játszunk. Edzőm,

Sávolt Attila szaladt vissza a szállodába meccsruháért, mert az sem volt nálam.

Döntő szettben kaptunk ki. De szerintem nem fogunk többet párosozni… – mesélt felszabadultan mosolyogva Fucsovics Márton.

A mester felidézte az idáig vezető két éves utat: – A két évvel ezelőtti Australian Open idején kezdődött minden, ma meg örömmel látjuk, hogy csaknem annyian állnak Marci mögött, mint a tavalyelőtti Eb-szereplő labdarúgó-válogatott mögött. Ha Marci javul az első szerváit tekintve, még nagyon nagyot javulhat a játéka – osztotta meg élményeit és szakmai várakozásait is Sávolt Attila.

Fucsovics nem is olyan rég még a 159. helyen állt, hétfőtől a 63. helyen szerepel a férfi teniszezők világranglistáján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »