Még idén kiderül, pontosan hol rendezik a 2026-as futball-világbajnokságot

Még idén kiderül, pontosan hol rendezik a 2026-as futball-világbajnokságot

A FIFA minden bizonnyal tartja magát az eredeti tervekhez és még idén kijelöli a 2026-os labdarúgó-világbajnokság rendező városait. Az korábban már eldőlt, hogy a tornát – a világbajnokságok 1930 óta íródó történetében először – három ország rendezi közösen: Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó.

Az ütemezés szerint a FIFA februártól virtuális találkozókat tervez az első körben kiválasztott stadion vezetőivel, ezt majd július végén személyes látogatások követik. A végleges döntésre az utolsó negyedévben kerülhet sor. A dátumokat a világjárványra vonatkozó korlátozások miatt megváltoztathatják.

Hírdetés

A tornát 48 résztvevővel rendezik. Kétszeri csökkentés után egyelőre 23 város van versenyben a rendezési jogért, ezekből fognak majd idén csökkenteni, tizenhatra. Három mexikói és három kanadai város mellett tízet választanak az Egyesült Államok jelentkezői közül.

A jelenlegi huszonhárom:

  • Edmonton, Montreal és Toronto (Kanada)
  • Guadalajara, Mexikóváros és Monterrey (Mexikó)
  • Atlanta, San Francisco-öböl környéke, Baltimore, Boston, Cincinnati, Dallas, Denver, Philadelphia, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, Nashville, New York / New Jersey, Orlando, Seattle és Washington (Egyesült Államok)

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »