Még idén fontos lenne egy érezhető béremelés

Még idén fontos lenne egy érezhető béremelés

MTI nyomán

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy a Fidesz minden gáncsoskodás ellenére, még ebben a kormányzati ciklusban megvalósuljon egy a dolgozó magyar embereket érezhetően kedvezményező béremelés.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt:

a kormány a magyar munkaerő versenyképességét az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre alapozza, nem pedig a magasabb hozzáadott értékű termelésre.

A nemzeti néppárt alalnöke arra is kitért, hogy a nettó kereset és teljes bérköltség aránya az OECD tagországok közül a negyedik legmagasabb Magyarországon, magasan megelőzve az összes többi kelet-európai volt szocialista országot.

A jobbikos politikus jelzésértékűnek nevezte, hogy az Orbán-kormány 2010 és 2015 között kétszeresére növelte a minimálbéren foglalkoztatottak adóterhelését, illetve kitért arra is, hogy a kormány .

Mint mondta, pártja törekvései között szerepel az egyszámjegyű személyi jövedelemadó (szja), valamint az ipart, a mezőgazdaságot, a kutatás-fejlesztést és turizmust kedvezményező adórendszer bevezetése, emellett a külföldről hazahozandó dolgozóknak is adókedvezményeket biztosítanának.

Volner János a minimálbért terhelő adók jelentős csökkentése, illetve eltörlése mellett foglalt állást.

Azt is szorgalmazta:

induljon el egy olyan nemzetközi kezdeményezés, ami a magyar munkaerő bérfelzárkóztatását célozza. Ezt azzal indokolta, hogy lassan le kell küzdeni a nyugat-európai bérekhez képest fennálló különbséget.

A képviselő ezen lépések forrásaként a korrupció felszámolását, a jegybank osztalékának költségvetésbe fizetését és a bürokráciacsökkentést jelölte meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »