Még hét büntetés kiosztva, pervesztés másodfokon – íme, az oláh megszállók e heti lajstroma

A marosvásárhelyi, udvarhelyi és kézdivásárhelyi vármegyéseinket sem felejtette megjutalmazni egy-egy 200 lejes büntetéssel a marosvásárhelyi csendőrség. Elnézést, egy esetben 1000 lejes a sarc, mert egyik marosvásárhelyi tagunkat szervezőnek tekintik – írja a HVIM hírszolgálata. Alább a folytatás.

Az indok ugyanaz, csendzavarás egy tüntetésen. És még egyszer, hogy mindenki értse, csendzavarás egy tüntetésen! Gusztustalan és szánalmas indok arra, hogy bizonygassák, ki az úr a háznál. Már nem is csodálkozhatunk, főként akkor nem, ha visszaemlékszünk a Noua Dreapta nevezetű, mélyen soviniszta szervezet rasszista felvonulásaira, amit Sepsiszentgyörgyön ejtettek meg. Akkor nem zavart senki sem csendet, az belefért az ünneplésbe. Akkor is a vármegyésekre kellett támadjon a csendőrség, akkor is vármegyéseket vittek el, nem soviniszta őrjöngőket.

Mindezekhez még hozzácsatolhatjuk azt az esetet is, amely során szintén jogtalanul büntettek meg bennünket, amikor szerintük megsértettük a gyülekezési törvényt (maximum 7 személy lehetett jelen) és nem igazoltuk magunkat Kézdivásárhely főterén a székely zászló védelmében tett akciónk során. Ennek következtében 1500 lejre büntetett a román rendőrség, perünket első fokon megnyertük, de sajnos a másodfokon győzött az elnyomás szava.

Így állunk jelenleg, folyamatos ostrom alatt, ártatlan bajtársaink előzetesben, mi pedig kint tesszük, amit tennünk kell. Küzdünk, reménykedünk, hiszünk, ott legbelül néha meghalunk, de mindig feltámadunk!

Most aztán vakarhatja a fejét az oláh hatalom: állásfoglalást adott ki a csíkszeredai önkormányzat a székely szabadság napi bírságok miatt

A bosszúszomjas oláh gépezet egyre nevetségesebb: olyanokat bírságolnak, akik jelen sem voltak a felvonuláson

Több mint 1 millió forintnak megfelelő összegre bírságolták a megszállók a székely szabadság napja szervezőit


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »