Meg egy rendőrautónak is nekihajtottak menekülés közben az „unokázó” csalók

Kiskunfélegyházán fogták el őket a rendőrök, menekülni próbáltak, nekimentek egy rendőrautónak.

Még tavaly január és szeptember között két férfi és egy nő az egész országban csalt ki pénzt idősektől, összesen közel 15 millió forintot. A telefonkönyvekből férjezett nevű asszonyok után kutattak, és találomra felhívták őket éjjel és hajnalban – írja a police.hu.

Egyikük unokaként mutatkozott be, azt mondta közlekedési balesetet szenvedett és, hogy ne legyen rendőrségi ügy, helyben fizetné a kárt a vétlen félnek. A gyanakvóbbak megkérdezték, hogy miért furcsa a hangja, erre azt felelték, hogy a baleset miatt ideges, de megnyugodhat, azonnal odamegy egy barát, aki átveszi a pénzt.

A sértettek többsége ötszázezer forintot fizetett, de volt, aki kétmilliót adott. A rendőrök tavaly szeptemberben fogták el őket Kiskunfélegyházán az autójukban, amint egy csalást készítettek elő. Az elkövetők megpróbáltak elmenekülni, nekimentek egy rendőrautónak is, azonban a rendőrök megakadályozták őket a szökésben. A nyomozók egy 28 éves váci nőt, egy 24 éves piliscsabai és egy 42 éves sajószentpéteri férfit vettek bűnügyi őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakkal szemben 35 rendbeli csalás miatt nyomoztak, amelyet a napokban vádemelési javaslattal lezártak, és a keletkezett több mint 11 000 oldalnyi iratot megküldték az ügyészségnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »