Még egy pilóta fertőzöttsége esetén sem törölnek F1-es versenyt

Még egy pilóta fertőzöttsége esetén sem törölnek F1-es versenyt

Nem törölnek versenyt a Forma-1-ben akkor sem, ha egy pilóta lesz koronavírusos – jelentette ki a sorozatot irányító Chase Carey.

Az amerikai üzletember erről azok után beszélt, hogy az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media kedden közzétette a világjárvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjének dátumát.

A szezon március 15-én, Ausztráliában kezdődött volna, de a melbourne-i versenyt néhány órával a rajt előtt törölni kellett, mert a McLaren-csapat egyik tagjának pozitív lett a vírustesztje.

„Ha egyetlen személy akad, aki fertőzött, az nem vezet majd a futam törléséhez” – jelentette ki Carey.

Hangsúlyozta: ha egy csapat nem tud elindulni az adott versenyen, attól azt még nem fogják törölni vagy elhalasztani.

Hírdetés

„Amennyiben egy pilóta a fertőzött, a csapatoknak van tartalék pilótája” – fogalmazott Carey.

A tervek szerint a futamokat alapvetően nézők nélkül rendezik meg, a csapatok charterjáratokon utaznak egyik helyszínről a másikra, és a szurkolóktól, helyi lakosoktól elzárva szerepelnek majd.

Carey megfogalmazása szerint „buborékban fognak tevékenykedni”.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint

július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.

A július 19-i mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »