Még át sem adták, de már megrepedt a sztráda burkolata – Diplomáciai támadást indít a kirúgott spanyol útépítő cég

Még át sem adták, de már megrepedt a sztráda burkolata – Diplomáciai támadást indít a kirúgott spanyol útépítő cég

Független szakértő vizsgálja meg a dél-erdélyi A3-as autópálya Lugos–Déva-szakaszán keletkezett repedést, a folyamat két hétig is eltarthat – mondta el szerda este a kivitelezési szerződés újratárgyalásával kapcsolatos parlamenti szakbizottsági vitán Răzvan Cuc szállítási miniszter.
A tárcavezető szerint a pályán és annak alapozásában mintegy 15 méter hosszú, egy centiméter széles repedés keletkezett, és előfordulhat, hogy támfalat kell építeni azért, hogy megakadályozzák ennek tovaterjedését – számolt be az Agerpres.

Hírdetés

A spanyol kivitelező kétségbe vonta egy román cég ezzel kapcsolatos tanulmányát, ezért független nemzetközi szakértőt kértek fel a munka elvégzésére.

Fernando Lana Hernandez, az Aldesa Construccion vezérigazgatója ugyancsak a parlamentben bejelentette, hogy diplomáciai konfliktust nyitottak amiatt, hogy a román fél felmondta a szerződést.

– mondta Fernando Lana Hernandez. Hozzátette: a konfliktusról az Európai Uniót is értesítették, ahol „a külföldi cégek ellen irányuló diszkriminációval” vádolják Romániát.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »