Meg akarta ölni a táborvezetőt egy szíriai betolakodó, rémálommá változtatta a befogadóállomást

Letartóztatták azt a szíriai migránst, aki a vád szerint halálosan megfenyegette a dániai Dél-Sjællandban a menekülttábor vezetőjét és lakóit – adta hírül a helyi rendőrség. Nem szilánkosra törték kezét, lábát, még itt polkorrektkednek, és a táborvezetőt rúgják ki a hulladék miatt.

Magyar Menedék - Badiny

„Az elmúlt napokban nagyon nagy figyelem terelődött a Næstved-i menedékkérő központra. Ha valahol ennyi ember összegyűlik, akkor nagyon nehéz elkerülni a súrlódást. Azonban a 34 éves férfi jócskán átlépte a tűrhető határokat, ezért a tetteinek következményei lesznek” – írja sajtóközleményében Kim Kliver rendőrfelügyelő.

A Dél-Sjælland-i rendőrség a helyi tévének megerősítette, hogy a közleményben szereplő férfi megegyezik azzal a személlyel, akiről pár napja egy rövid felvételt is közzétettek. Ezen az látszik, hogy a tábort felügyelő biztonságiak ártalmatlanná teszik és megbilincselik a szóban forgó menekültet. A videón látható „fizikai és érzelmi erőszak” miatt Kent Nielsent, a tábor vezetőjét menesztették.

A Radio24syv azonban kiderítette, hogy a 34 éves migráns korábban rendszeresen zaklatta a tábor lakóit és komolyan megfenyegette a tábor munkatársait, a többi menekültet és magát Nielsent is.
A rádióállomás birtokába jutó információk alapján a férfit akkor távolították el a táborból, amikor a Vöröskereszt munkatársai megállapították, a férfi egyértelmű veszélyt jelent a nőkre és a gyerekekre nézve. A táborba érkezését követően a szíriai migráns rengeteg incidenst okozott és rendszereset megfenyegette, illetve verbálisan zaklatta a felügyelőket és a lakosokat is.

A Dán Katasztrófavédelmi Hivatal munkatársa, Jan Olsen a rádiónak elmesélte, hogy a férfi „képes volt polgárháborút kirobbantani két emberrel az oldalán”.

„Rendkívül pimasz és provokatív volt az én konyhai stábommal is, akikkel rendszeresen kereste a konfliktust. Rendszeresen szexuális tartalmú beszólásokkal zaklatta a női alkalmazottakat és esténként a kerítésnél állva kiabált velük, amikor hazamentek” – folytatta beszámolóját a táborlakók étkeztetéséért felelős munkatárs. Hozzátette: a férfi reggeltől estig kereste a bajt.

A Radio24syv arról is beszámolt, hogy az egyik incidenst rögzítette az egyik biztonsági kamera. A 34 éves férfi ezen azzal fenyegeti a táborvezetőt, hogy megöli. Majd egy üveget többször is megpróbált betörni.
Nielsen a rádióállomásnak azt mondta, hogy a titoktartási végzés miatt nem közölhet semmiféle információt, de azt megerősítette, hogy a halálos fenyegetés megtörtént.

„Megfenyegetett, hogy megöl. Meg is próbált ütni. Megpróbáltam ártalmatlanná tenni azzal, hogy kifordítottam a kezét. Mivel rendkívül agresszív volt, megbilincseltük a lábát. Nem hiszem, hogy túl nagy erőszakot alkalmaztam volna. Csak annyit, amennyi szükséges volt” – fogalmazott.

A tábor munkatársainak és lakóinak a megfenyegetése mellett, a 34 éves szíriainak azzal a váddal is szembe kell néznie a bíróságon, hogy egy tévéstáb operatőrét is megtámadta.

atv.hu / TheLocal


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »