Még adásba sem került a Célpont riportja, Pócs János már magyarázkodott

Még adásba sem került a Célpont riportja, Pócs János már magyarázkodott

Nem lett jó az ivóvíz a Jászságban a minőségjavító program befejezése után sem – írta a Hír TV a Célpont riportjával kapcsolatban.

A cikk szerint a térség fideszes képviselője maga is elismerte a lakossági fórumán. Közel 2 milliárd forintot mégis elköltöttek uniós támogatásból – tették hozzá.

A Jászkisérhez tartozó Szellőháton is mocskos, büdös lötty érkezne a vízvezetékből, ha működne a hálózat. Ha inni kell, a helyiek a boltba mennek, mosakodás előtt pedig felkeresnek egy bevándorlót – írták.

– Víz honnan van otthon?– Húhúúú, hát, Paolótól.– És ivóvíz?– Hát ivóvíz… azt, ásványvizet veszünk.

Fogalmazott a Célpontnak egy helybéli férfi.

Az említett Paoló nevű férfi a 2000-es évek elején telepedett le Magyarországon. Saját pénzen kutat fúratott magának, és nem fukarkodik a vízzel.

Hírdetés

http://mno.hu/

A környéken régen is rossz volt a vezetékes víz. Sok volt benne a vas, a mangán, helyenként az arzén is. Az önkormányzatok 2009–2010-ben összeálltak, és sikeresen pályáztak az állami vízminőség-javító programra. Közel 2 milliárd forintot nyertek, a pénz nagy része uniós támogatásból jött.

A térség fideszes képviselőjét a Célpont hiába kérdezte:„A Hír TV-nek, ne haragudjon, nem nyilatkozom.”

Pedig lenne mit mondania Pócs Jánosnak. Nemcsak a körzet fideszes parlamenti képviselőjeként, hanem vízvezetékszerelőként is – folytatódik a Hír TV beszámolója. Ő írta ugyanis alá annak idején az önkormányzatok nevében az ivóvízminőség-javító program tervezési- és kivitelezési szerződését a nyertes vállalkozásokkal. A Célpont riportja még le sem ment, amikor a politikus már magyarázkodott a választóinak.

„Új víztisztítókat építettünk. Négy nagyon komoly új kutat fúrtunk. Nem mondom azt, és soha nem is mondtam, hogy jó lett a víznek a minősége, csak azt mondom, hogy jobb lett, mert a több száz éves, tönkrement vízhálózatnak csak egy csekély részét, összesen 6 kilométeres szakaszt tudtunk kicserélni egyelőre. Azokat a szakaszokat, ahol már befolyt a talajvíz az ivóvíz-hálózatba” – fogalmazott csütörtöki lakossági fórumán Pócs.

A felemás vízminőség-javító programot Pócs János sikerként könyvelte el abban a kampánykiadványban, amelyben parlamenti ténykedését foglalta össze közel 90 oldalon – zárul a Hír TV cikke.

A csatorna Facebook-oldalára kitett bejegyzésből kiderül, hogy Pócs János a műsor miatt – amelyben az is szóba került, hogy 2014-ben állítólag roma választókat buszoztatott a szavazóhelyiségekhez – feljelentette a Hír TV-t.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »