Még a pápa is azért imádkozik, hogy Semjénék maradjanak a Néppártban

"A KDNP mindent tud, és mindent ért, de marad a Néppártban akkor is, ha a Fidesz kilépne" – ezt Semjén Zsolt mondta szűk körben. Ő ugyanis “vért izzadt”, hogy Giczyék kizárása után visszavigye a KDNP-t a Néppártba. De vatikáni és “magas” EPP-s körök is maradásra kérik őket – mondták az atv-nek KDNP-s politikusok.

Semjén Zsolt tegnap, az európai parlamenti szavazás után szűk körben közölte a fentieket. Úgy fogalmazott: Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be a KDNP-t, és vatikáni körök és néppárti vezetők is “magas szinten” kérik őket arra, hogy ha a Fidesz ki is lépne az Európai Néppártból, ők akkor is maradjanak.

Hírdetés

Semjén állítólag azt is mondta az őt maradásra kérő néppártiaknak is, hogy KDNP-nek az a célja, hogy a Néppártot visszavigye az Adenauer által meghatározott kereszténydemokrata ösvényre. Ennek két meghatározó pontja pedig a keresztény civilizáció, kultúra és a nemzeti sokszínűség tisztelete. És majd pont ők fogják visszavinni Weberéket oda…

Kereszténydemokraták elmondása szerint Semjén Zsolt elismerte, hogy most “nagy hit kell” a KDNP Néppártban maradásához, de azt mondta, hogy “ez megvan”, KDNP-nek nagy a hite.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »