Még 134 millióval drágult Tállai fociklubjának a sportszállója

Még 134 millióval drágult Tállai fociklubjának a sportszállója

A benzin árát ugyan egy telefonhívással csökkentette Tállai András NAV-elnök, de minden áremelést láthatóan ő sem tud megfékezni.

A keddi Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy előre nem látható okok miatt 133,9 millió forinttal nőtt a mezőkövesdi sportszálloda beruházási költsége.

A Tállai érdekeltségi köréhez tartozó Mezőkövesd Zsóry FC így már 1,45 milliárd forintot fizethet az építkezésért – az eredetileg tervezett 396 millió helyett.

Ebből is kitűnik, a komplexum egyedi tulajdonsága, hogy folyamatos drágulásra képes.

Plusz egymilliárd lett, maradhat?

A szálló területét még a 2014-ben vette meg Tállai-féle fociklub a mezőkövesdi önkormányzattól – a 24. hu cikkében azt írják, a terület 60 millió forintba, a kiviteli tervek 20 millióba kerültek.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Maga az építkezés 2015-ben kezdődött meg – és bár a beruházási költségeket eredetileg 500 millió forintra becsülték, a közbeszerzést elnyerő Penta Industry Kft. ennél olcsóbban, 396 millióért is vállalta a munkát.

Csakhogy az élet közbeszólt: a szállót megrendelő fociklub még egy emeletet kért az eredetileg 42 szobás épületre, amivel 466 millió forintra tornázta fel a költségeket. A szobaszám a módosítás után 45-re nőtt, a beruházás ára viszont tovább szárnyalt: a tender harmadik ütemében a Penta Industry 2016 decemberében 910 millió forintos közbeszerzést is elnyert a munka hevében.

Utóbbi szerződési értéket tornázta aztán még magasabbra a keddi értesítőben is közölt mintegy 134 milliós szerződésmódosítás – és hol van még a pénzosztás vége! A beruházás továbbra is csúszik, az építkezést az utolsó vállalt határidő szerint február végéig kell befejezni.

http://mno.hu/

Összegezve: a 45 szobás mezőkövesdi sportszálló költsége alig két év alatt több mint egymilliárd forinttal drágult az először tervezetthez képest.

Vagyis: az idő közbeni áremelkedés is annyiba került, mint a NAV-elnök focicsapatának az (Átlátszó összesítését alapul véve) egymilliárdos mezőkövesdi stadionja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »