Medvesaljai Majális és bográcsfőző verseny – Képekkel

Medvesaljai Majális és bográcsfőző verseny – Képekkel

 Nyitókép: Körkép.sk

A Medvesaljai Majális több éves hagyománnyal rendelkező kulturális fesztivál, amely minden év májusának első hétvégéjén Egyházasbáston kerül megrendezésre. Rendezője a Medvesalja Ifjúsági Csoport. Sajnos a járvány miatt az elmúlt két évben szünetelt a megrendezése.

Idén a rendezvényre a járványügyi korlátozások feloldása után került sor. A fiatalok végre fesztiválozhattak, az időjárás is kedvezett nekik.

A majális fő programja a bográcsfőző verseny volt. 17 csapat mérte össze az erejét és tudását, zömmel környékbeli fiatalok, de voltak versenyzők Rimaszombatból, Losonc mellől, a Dunakanyarból és Csallóközből is. A bíráló-bizottság a szokásos összetételben szorgoskodott, kóstolgatott és szigorúan ítélkezett. Döntésük értelmében a nyertesek a következő csapatok voltak:

 

A bizottság két különdíjat is megítélt, az egyiket az Újbásti Nyugdíjasok kapták, a másikat az Ostroad klub Rimaszombatból.

Közben a nagyszámú közönség is kóstolhatta a finomságokat, jutott mindenkinek. Hallgathatták Horváth Atosz zenéjét, de követhették a fellépő helyi énekeseket is. A színpadon az Újásti Nyugdíjasok énekcsoportja, Szendrei Kukolik Rózsika, Kovács Benko Fruzsina Borbála és Petrovszki Pali énekelt népdalokat és magyar nótákat.

Hírdetés

A nap során a résztvevő közönség kézműves foglalkozásokon, kézműves vásáron, fotókiállításon vehetett részt. Sok szórakozási lehetőség jutott a gyerekeknek is.

Este a fiatalok koncertezhettek is kedvükre. A kultúrházban fellépett Derzsi György és Kovács Koppány, majd a Gablyasz Band, és a végén a Ramses együttes.

A Körkép.sk megkérdezte a főszervezőket, hogy látják, sikeres volt-e a majálisuk?

 

Mede Szabolcs: – Az időjárás szépen összejött mára. A nap folyamán a főzőversenyt mintegy 300 ember követte, ami szép szám. Úgy látom, hogy számításaink beváltak.

Vincze Gábor: – Érezhető volt még a Covid hatása, ennek ellenére rekordszámú, 17 főzőcsapat vett részt a versenyben, amivel nagyon elégedett vagyok. Remélem, hogy este a folytatás is ilyen sikeres lesz.

 

Mede Géza

fotók a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »