Medvecsapdát helyeztek el a Csereháton

Medvecsapdát helyeztek el a Csereháton

Csapdával igyekszik befogni a székelyudvarhelyi Cserehát-negyedben garázdálkodó medvét a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület. Arra kérnek mindenkit, hogy ne menjenek a szerkezet közelébe.

Medvecsapdát helyeztek el a Csereháton

A problémás vad befogásán dolgoznak • Kép: Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület

Hírdetés

Az elmúlt időszakban a Ro-Alert vészhelyzeti rendszer többször is figyelmeztette a székelyudvarhelyieket, hogy medve garázdálkodik a Cserehát-negyedben – ezt a problémát szüntetné meg a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület. Mărmureanu-Bíró Leonárd, a szervezet igazgatója a Székelyhonnak elmondta, hogy a 3–4 éves vad által használt útvonalak feltérképezése után egy speciális, saját készítésű csapdát helyeztek el pénteken a helyszínen. A cél az, hogy befogják a problémás medvét, majd egy másik, hozzájuk tartozó vadászterületre szállítsák át, ami már távolabb van a lakott területektől.

Arra kéri a lakókat, hogy semmiképp ne menjenek a szerkezet közelébe, hiszen ezzel nem csak az akció sikerét kockáztatják, de életveszélyes helyzetbe is kerülhetnek, ha megjelenik a vad. A szakember külön felhívta a figyelmet arra is, hogy senki se próbáljon bemenni a csapdába, mert könnyen bent ragadhat.

Fülöp-Székely Botond


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »