Medve mászkált Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is

Medve mászkált Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is

Medve jelenlétét jelentették az elmúlt 24 óra leforgása alatt Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is, de a helyszínre siető rendfenntartók már nem találták meg a nagyvadakat.
A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az első értesítés csütörtök este érkezett az 112-es sürgősségi hívószámra, egy nő jelezte, hogy medve lehet a csíksomlyói borvízforrás környékén. A csendőrök, amikor odaértek, már nem látták a medvét, addig pedig, amíg átvizsgálták a helyszínt, rendőrök állták el az utat, hogy senki élete ne kerüljön veszélybe.

Nem ez az első alkalom amúgy, amikor medve jelenlétét jelzik a környéken, ami nagyon közel található az erdőhöz.

A második hívásban az éjszakai órákban jelezte egy férfi, hogy medve járhat Székelyudvarhely utcáin, de a csendőrök ezzel a nagyvaddal sem találkoztak.

Hírdetés

A lakosságot az esetek bejelentését követően Ro-Alert üzenetben értesítették a veszélyről.

A hét folyamán amúgy láttak medvét Borszéken is, a múlt héten pedig öt bejelentés érkezett az 112-re, Tusnádfürdőn, Homoródfürdőn, Maroshévízen és Homoródalmáson is járhatott medve.

A csendőrség a közleményben emlékeztet, hogy ha valaki nagyvadat lát, akkor hívja a sürgősségi hívószámot, ne próbáljon beavatkozni, ne akarja megetetni, lefilmezni vagy lefényképezni, és figyeljen arra is, hogy hol tárolja a háztartási hulladékot.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »