Medgyessy Péter: Gyurcsány Ferencet jobb embernek hittem

Medgyessy Péter: Gyurcsány Ferencet jobb embernek hittem

Interjút adott a volt miniszterelnök, szerinte van átfedés az őszödi beszéd és az ő D-209-es aktáinak kiszivárogtatói között.

Interjút adott a Blikknek a 79. születésnapjához közeledő Medgyessy Péter volt miniszterelnök.

A világjárvány kitöréséig rendszeresen tartott külföldi előadásokat tartani világpolitikai eseményeket elemzendő, illetve a közép-európai térség fejlődési lehetőségeiről is sokszor beszélt.

Az interjúban szólt a D-209-es kémelhárító múltat feltáró cikksorozat vélt keletkezéséről, és azt mondta, a szivárogtatásban lehet közös szál az őszödi beszéd kiszivárogtatásával. Úgy véli, nem csak a Fidesznek, hanem miniszterelnök-jelölti ellenlábasainak is érdekében állhatott a botrány.

Nem tartja a kapcsolatot egykori kampányfőnökével, Dobrev Klárával, akit egyébként sem azonosít teljesen Gyurcsány Ferenccel, noha kettejüket „el sem lehet vonatkoztatni” egymástól.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc pedig ha „csalódást is okozott neki”, „néhány betegségtől megmentette”.

„Jobb embernek hittem. Mindazon események, amik 2003 végén és 2004 elején végbementek, abban a Ferinek azért volt sok szerepe” – idézte fel a távozása körüli eseményekkel kapcsolatban.

Orbán Viktor kvalitásait kiválónak tartja, magát viszont botcsinálta politikusnak nevezte, de a miniszterelnökről többet is mondott:

„Nem örülök annak, amit csinál, ezt sose rejtettem véka alá, nekem más elveim vannak, máshogy gondolkodom dolgokról. De velem szemben mindig nagyon kulturáltan viselkedett, nagyon normális embernek tartom.

Örülnék, ha volna egy váltás majd, csak nem nagyon tudom, hogy akik váltják, azok jobbak-e.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »