Meddig lehet még hazudozni?

A szlovák parlament a héten elutasította a Szabadság és Szolidaritás (SaS) képviselőinek a kettős állampolgárság korlátozásának megszüntetésére vonatkozó törvénymódosító javaslatát. Az SaS képviselőinek elutasított javaslata megegyezik a Most-Híd párt két éve benyújtott javaslatával. A Most-Híd parlamenti képviselői nem támogatták a magyarellenes és alkotmányellenes korlátozás eltörlését.

 

(…)

 

Szlovákiában minden komolyan vehető, a közéletet figyelemmel kísérő ember számára világos: az eltörölni javasolt Fico-féle törvényszigorítás magyarellenes törvényként született és mindmáig az is maradt. Célja mindmáig az, hogy megfélemlítse és elrettentse a szlovákiai magyarokat a magyar állampolgárság megszerzésétől.

 

Ennek a megfélemlítésnek és elrettentésnek az eredménye, egyben szimbóluma, hogy mostanáig csak 70 szlovákiai magyar jelentette be a magyar állampolgárság megszerzését. Az pedig a teljes meghasonlás (újabb) szimbóluma, hogy Gál Gábor, a Most-Híd frakcióvezetője szerint “nincs szó kisebbségi problémáról, hiszen eddig mindössze alig 70-en vesztették el a szlovák állampolgárságukat a magyar felvétele miatt”.

 

(…)

 

Gál Gábor véleménye 3 évvel ezelőtt:

 

Az AB elnapolta döntését a kettős állampolgárság ügyében

 

Gál Gábor felháborítónak nevezte, hogy az Alkotmánybíróság meghatározatlan időre napolta el a kettős állampolgársággal kapcsolatos döntését. „Szomorú és egyben botrányos is, hogy az Alkotmánybíróság két és fél év alatt sem képes döntést hozni és most elnapolja az ügy tárgyalását. Kérdéses, vajon dönt-e valaha is az Alkotmánybíróság ebben az ügyben? Az értelmetlen törvénynek köszönhetően, amely véleményünk szerint nincs összhangban a szlovák alkotmánnyal, Szlovákia minden nap újabb állampolgárokat veszíthet el és ez nagyon szomorú” – hangsúlyozta a Most-Híd képviselője.”

 

Forrás: a szerződ saját facebook-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »