May is lemondta részvételét a Világgazdasági Fórumon

Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök után a brit kormányfő is lemondta részvételét a január 22-én kezdődő davosi Világgazdasági Fórumon.

Theresa Maynek más kötelezettségei vannak – jelentette be csütörtökön Londonban a brit kormány egyik szóvivője a Brexit-vitára utalva. A brit miniszterelnöknek épp a nagyszabású fórum előtt, január 21-én kell bemutatnia a törvényhozás alsóházában „B-tervét” az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnéséről (Brexit), miután az EU-val elfogadott megállapodást kedden nagy arányban elutasította a parlament.

Hírdetés

A londoni alsóház január 29-én szavaz a kormány által bemutatandó új javaslatról, a brit európai uniós tagság pedig várhatóan március 29-én szűnik meg. A négynapos davosi fórumra a politikai és a gazdasági élet, valamint a civil társadalom több mint háromezer képviselőjét várják, köztük Angela Merkel német kancellárt.

Donald Trump és Emmanuel Macron egyaránt belpolitikai okok miatt marad távol a svájci eseménytől. Az amerikai elnököt a kormányzat rekordideje tartó részleges leállása, a francia államfőt pedig az elhúzódó „sárgamellényes” tüntetések és az ezzel kapcsolatos társadalmi viták tartják távol.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »