May Brüsszelben: nincs áttörés a brexit-tárgyaláson

May Brüsszelben: nincs áttörés a brexit-tárgyaláson

May Brüsszelben: nincs áttörés a brexit-tárgyaláson 2017. december 4., hétfő – 18:06 MTI2017. 12. 05., k – 11:40 Külföld Friss ikon Off Törzs

Juncker elmondta, hogy a felek készek a héten folytatni a tárgyalásokat, és reményének adott hangot, hogy még az uniós állam- és kormányfőinek december 14–15-i csúcstalálkozója előtt megállapodásra tudnak jutni a kiválás főbb kérdéseiről. Hozzátette, konstruktív, barátságos hangulatú egyeztetést folytattak May-jel, aki kemény tárgyalópartner, és a jelentős előrelépés ellenére nem tudtak teljeskörű megállapodásra jutni.
 
May ugyancsak arról számolt be, hogy mindkét oldal keményen dolgozott és tárgyalt, és lényeges előrehaladást tudtak elkönyvelni, számos kérdésben egyetértés van, azonban további egyeztetésekre van szükség.
 
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke hétfőig adott határidőt Londonnak arra, hogy a kilépési feltételrendszer nyitott kérdéseiben érdemi haladás történjen, kilátásba helyezve, hogy ennek hiányában a következő EU-csúcson nem lesz lehetséges a döntés a brexit utáni kapcsolatrendszerről szóló következő tárgyalási szakasz megnyitásáról.
 
A bennmaradó tagállamok vezetői jövő héten fognak dönteni arról, szerintük történt-e már elegendő előrehaladás ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a második egyeztetési szakaszra, a jövőbeli kapcsolatok kérdéseire.

Hírdetés

Bevezető Brüsszel |

Továbbra sem sikerült áttörést elérni – közölte közös sajtóértekezletén Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit kormányfő.

Címkék Theresa May Jean-Claude Juncker brexit Település / hely Brüsszel (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”));


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »