Mátyás király meséje a Zólyomi Autóbusz-közlekedési Vállalat átdolgozásában

Mátyás király meséje a Zólyomi Autóbusz-közlekedési Vállalat átdolgozásában

Alig pár napja még örömmel adtunk hírt arról, hogy újraindították a Nagykürtöst Nyitrával összekötő autóbuszjáratot. Az egész Ipoly mentén hiánypótló bővítésről beszélhetünk. Azonban a valóság kicsit más. Mint annyiszor hallottuk már, az ördög a részletekben rejlik.

A július elsejével indított napi két buszjárat szerepel a legnépszerűbb menetrendet tartalmazó telefonos alkalmazásban is. Minap jómagam is a telefonomat elővéve terveztem meg egy váratlan esemény miatt mielőbbi Lévára jutásomat. A telefonos alkalmazás szerint a legközelebbi menetrendszerű járat 14.50-kor indul az ipolysági Főtérről.

A központi buszmegállóban várakozva a jelzett időben meg is érkezett a zólyomi társaság jellegzetes autóbusza. Bár furcsállottam, hogy a beérkező járat vezetője csupán a hátsó ajtót nyitja ki.

Az ablakon keresztül látható volt, hogy csupán néhány személy utazott az autóbuszon. Jómagam kissé döbbenten álltam a kánikulában nagy hőséget ontó macskaköves buszállomáson.

Szerencsémre alig pár perc múlva érkezett a Nyitra megyei közlekedési vállalat menetrend szerinti járata. A helyemet elfoglalva tovább gondolkodtam a pár perccel ezelőtti „cserben hagyáson.”

Hírdetés

Okostelefonomat elővéve igyekeztem utánajárni a dolognak. A zólyomi vállalat honlapján megtaláltam a járat vonatkozó menetrendjét, abban tisztán olvasható volt az ipolysági megállók sora. Azonban az időpontok mellett egy igen apró jelzésre lettem figyelmes. Telefonomat végiggörgetve a jelmagyarázatban ráleltem a furcsaságra. A Kékkőről kora délután induló járat Ipolyságra menet szinte az összes érintett településen megáll, utasokat vesz fel, utasok szállhatnak le.

Igazi visszásság jellemzi a menetrendet. A reggel induló autóbuszra még Léváig felszállhatunk, ahogy a késő délután Nyitráról induló autóbuszról is leszállhatunk Ipolyságon. Érdemes elővenni a nagyítót és végigböngészni a zólyomi vállalat honlapján lévő menetrendet. A telefonos alkalmazás ugyanis mindezt nem jelzi!

A vállalat a honlapján azt hirdette, hogy az itt élő utasok igényei szerint állították vissza a járatot. A valóság azonban nem erre vall.

Vajon változtatnak a szabályokon? Ilyen hozzáállás mellett nem lesz hosszú életű a „hiánypótló” tömegközlekedési járat.  Minderről Mátyás király meséje jut eszembe, melyben a leány hozott is ajándékot a királynak, meg nem is…

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »