Matteo Salvini súlyos pénzbüntetéssel sújtaná a migránscsempészeket

Matteo Salvini súlyos pénzbüntetéssel sújtaná a migránscsempészeket

Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat csempésző, úgynevezett Soros-hajók tulajdonosait Matteo Salvini olasz bevándorlásellenes belügyminiszter és kormányfő-helyettes, aki – mint fogalmazott – az embercsempészet ellen hirdetett még ádázabb harcot.

A belügyminiszter által javasolt új intézkedések mindenekelőtt azokat a magánkézben lévő hajókat sújtanák rendkívül szigorú büntetéssel, amelyek migránsokat vesznek fel a fedélzetükre.

Ezeket a hajókat ugyanis rendszeresen kibérlik a Soros György által finanszírozott álcilvil szervezetek (elsősorban a Proactiva Open Arms, a Sea-Watch, és a SOS Méditerranée), azzal a céllal, hogy azokon átcsempésszék Líbiából Európába a migránsokat.

Hírdetés

Salvini – mint a sajtójelentésekből kitűnt – egyebek között azt indítványozta, hogy a hajók üzemeltetői a fedélzetükre vett, minden egyes migráns után 3500-5000 euró pénzbüntetést fizessenek. Ha egy hajó olasz zászló alatt hajózva teszi ezt,az üzemeltetőtől egy évig terjedően megvonnák a működési engedélyt.

Ezenkívül a Salvini által vezetett belügyminisztérium arra törekszik, hogy a közbiztonságra hivatkozva tranzittilalmat léptethessen életbe az olasz nemzeti vizeket használni kívánó hajók számára. A tilalom elrendelése jelenleg még a közlekedési minisztérium hatáskörébe tartozik.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »