Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor támogató üzenetét

Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor támogató üzenetét

Matteo Salvini, a Liga és az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tolmácsolta köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.

Salvini and Orbán launch anti-immigration manifesto ahead of EU ...

Hírdetés

A két politikus korábbi találkozója – euractiv.com

Salvini mentelmi jogát azért vonták meg, mert eljárás indult ellene, mivel még belügyminiszterként megtiltotta egy illegális bevándorlókat szállító hajó kikötését.
   
Matteo Salvini a magyar kormányfő üzenetét is közölte. Orbán Viktor azt írta: “Barátom, folytasd a küzdelmet!”.
   
Válaszában Matteo Salvini azt írta: “Nem adom fel, megvédtem Olaszországot, és ugyanezt fogom tenni, amikor visszatérünk a kormányba”.
   
Közösségi oldalán a Liga vezetője hozzátette, hogy az év eleje óta majdnem 14 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkező kevesebb mint 4 ezerhez képest. Júliusban majdnem 7 ezren értek partot; ez az elmúlt három év legmagasabb nyár közepi adata.
   
Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fejezte ki köszönetét Matteo Salvininek.
   
A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán közölte: a Liga vezetője nemcsak Olaszországot, hanem Európát is megvédte azzal, hogy “nem engedte, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, és ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába”.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »