Matovičcsal és Gyimesivel is találkozott Szijjártó Péter Pozsonyban

Matovičcsal és Gyimesivel is találkozott Szijjártó Péter Pozsonyban

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn nem csak Rastislav Káčerrel találkozott. A szlovákiai magyar parlamenti képviselők által közölt fotók szerint a magyar miniszter Igor Matovič (OLANO) pénzügyminiszterrel, Gyimesi György és Cseh Péter parlamenti képviselőkkel, valamint Grendel Gábor házelnök-helyettessel is tárgyalt.

“Magyarország a küzdelmében nem maradhat egyedül” – ezzel a szöveggel posztolt a közös tárgyalásról fotókat Gyimesi György. Ahogy arról a Körkép.sk korábban beszámolt, az uniós pénzügyminiszterek ezen a héten határozatot hozhatnak a Magyarország elleni jogállami eljárásról. Szlovákiát ebben a testületben Matovič képviseli. A liberálisok részéről hatalmas a nyomás, hogy Szlovákia igennel szavazzon az Európai Bizottság javaslatára.

Hírdetés

A Pénzügyminisztérium álláspontja inkább Magyarország felé hajlik a kérdésben, a hivatalos kommunikációról szóló dokumentum például azt emelte ki, hogy Szlovákia nem akarja, hogy rajta múljon a döntés. A teljes háttérről előző cikkünkben olvashat.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »