„Matovič továbbra is szultánként uralja az országot“

„Matovič továbbra is szultánként uralja az országot“

Igor Matovič pénzügyminiszter moszkvai és budapesti útja megerősíti a Hlas-SD azon véleményét, hogy továbbra is ő irányítja az országot, jelentette ki a párt szóvivője, Patrícia Medveď Macíková. Mint hozzátette, a Hlas-SD továbbra is az előrehozott parlamenti választásokat tekinti az egyedüli valódi megoldásnak a szlovákiai helyzetre.

„A pénzügyminiszter közvetlenül beavatkozott a külügyminiszteri és egészségügy-miniszteri hatáskörökbe és egyáltalán nem tartja tiszteletben az új kormányfőt.

Hírdetés

Matovič szerintük továbbra is úgy akar uralkodni Szlovákiában, mint egy „szultán“ mindenféle szabályok betartása nélkül és újabb konfliktushelyzetet teremtve a kormányban és az országban. A pénzügyminisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint Matovič csütörtökön Moszkvában találkozik az orosz közvetlen befektetési alap (RDIF) vezérigazgatójával, Kirill Dmitrievvel, akivel a Szputnyik vakcináról, annak Szlovákiába történő szállítása műszaki feltételeiről egyeztetnek.

Ivan Korčok külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy Matovič moszkvai útjáról szerdán, azaz április 7-én értesült a moszkvai szlovák nagykövettől. Pénteken, április 9-én Matovič Budapestre érkezik munkalátogatásra.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »