Matovič törvénycsomagjai és az SaS javaslatai voltak a fő témák a koalíciós tanács legutóbbi ülésén

Matovič törvénycsomagjai és az SaS javaslatai voltak a fő témák a koalíciós tanács legutóbbi ülésén

Az SaS a koalíciós tanács vasárnapi ülésén ismertette Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter infláció elleni törvénycsomagjával kapcsolatos módosító javaslatait. Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője a TASR-nek azt mondta, a pénzügyminisztérium még átszámolja a gázolaj és a benzin áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatuk hatásait. A liberális párt elképzelését a Za ľudí is támogatja, erősítette meg a TASR-nek Juraj Šeliga, a párt alelnöke.

Zemanová szerint még több ponton módosulhat az inflációs törvénycsomag. „Az SaS nem kapcsolódik be a parlamenti vitába, mivel nem fogjuk támogatni a csomagot, sem a módosító javaslatokat” – jelentette ki Zemanová. Szerinte nem kell arra számítani, hogy a további koalíciós egyeztetések miatt meg kellene szakítani a parlamenti ülést, és nem kell elhalasztani a médiatörvények megvitatását vagy a gyermekjogi biztos és a Számvevőszék (NKÚ) elnökének megválasztását.

Hírdetés

Šeliga közlése szerint a kőolajadóról még tárgyal a pénzügyminisztérium és az SaS. „Támogatjuk az üzemanyagok árának 18 centes csökkentését, átlagban ennyit jelent az áfa 8 százalékra való mérséklése” – mondta Šeliga. Reméli, hogy ez a változás a koalíciós együttműködés bizonyítéka lesz. Az inflációs törvénycsomagról azt mondta, tovább tárgyalnak az egészségkárosodott gyerekek támogatásáról, és zajlik az egyeztetés az önkormányzatokkal, hogy megfelelő kompenzációt kapjanak és azt valóban kifizessék nekik.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetőjének közlése szerint képviselői klubjuk kedden is egyeztetni fog a javaslatokról.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »