Matovič szeretné, ha Korčok külügyminiszter maradna

Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO elnöke azt szeretné, ha Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter maradna akkor is, ha az SaS kilép a kormányból, Korčok viszont nem lát erre okot.

„Örülnék, ha Ivan Korčok a kormány tagja maradna, és nem távozna az SaS többi miniszterével” – írta Matovič a közösségi hálón. Eduard Heger (OĽANO) hasonlóan nyilatkozott. „Maradnia kellene a posztján” – jelentette ki a kormányfő.

– reagált Korčok. Azt is hozzátette, a maradása most szinte másodlagos kérdés, hiszen „egyáltalán nem világos, milyen módon akar kormányozni Eduard Heger a maradék három párttal”.

Hírdetés

Az SaS megismételte, hogy Matovič mondjon le, ha tényleg azt akarja, hogy Korčok külügyminiszter maradjon. „Ellenkező esetben holnap (augusztus 31. – a TASR megj.) az SaS mind a négy minisztere benyújtja a lemondását” – jelentette ki Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

A helyzet azután éleződött ki újra a kormánykoalícióban, hogy a parlament megtörte Zuzana Čaputová elnöki vétóját és újra megszavazta Igor Matovič pénzügyminiszter ún. infláció elleni csomagját. Az SaS ragaszkodik Igor Matovič távozásához, ellenkező esetben a miniszterei augusztus 31-én lemondanak. Ezt a múlt heti koalíciós tárgyalás után ismételten megerősítette Richard Sulík, az SaS elnöke, hozzátéve, hogy nem látja értelmét a további tárgyalásnak.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »