Matovič Sulíkkal együtt távozik, ha elfogadják az OĽaNO javaslatait

Ha az SaS támogatásával a kormány elfogadja az OĽaNO által javasolt intézkedéseket az energiaválság kezelésére, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter kész lemondani és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterrel együtt távozni – jelentette be a kormány ülése előtt Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök.

„Konkrét intézkedéseket dolgoztunk ki az emberek megsegítésére, melyeket főleg az SaS-nek akarunk bemutatni, de a többi koalíciós partnernek is. Erős kormánykoalícióra van szükség, hogy ezeket az intézkedéseket a kormányban és a parlamentben is elfogadjuk. Ha ez megtörténik, Igor Matovič elfogadja Richard Sulík felhívását, vele együtt távozik a posztjáról, és visszatér a parlamentbe” – jelentette ki Heger.

Az OĽaNO tíz pontba foglalta össze az elvárásait, szerepel köztük a gyerekenkénti 200 eurós támogatás, a 2023-as állami költségvetés elfogadása, a stabil nyugdíjrendszer, a költségvetési fegyelem, az alkohol és a hazárdjátékok adójának emelése, és az orosz kőolaj különadója. Az OĽaNO a lakossági villanyáram árának befagyasztását javasolja, továbbá előnyös gázszerződéseket valamennyi háztartás számára. 250 millió eurós támogatást a háztartásoknak a gázra és a fűtésre, 150 millió eurós támogatást a nyugdíjasoknak.

Hírdetés

„A mai napig hiába vártuk, hogy akárcsak egyetlen javaslat érkezzen tőlük a koalíciós szerződés módosítására. Az SaS semmi mást nem akar, csak megszabadulni Igor Matovičtól” – jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter, az OĽaNO elnökségi tagja.

Azt is hangsúlyozta, mozgalmuknak nincs semmilyen elvárása az SaS-szel szemben, Sulík megkapta a javaslatukat, és ha be akarja bizonyítani, hogy fontos számára az ország sorsa, akkor elfogadja azt, amit pártja eddig folyamatosan blokkolt a parlamentben.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »