Matovič: Nem vagy igazi újságíró, szégyen vagy!

Matovič: Nem vagy igazi újságíró, szégyen vagy!

Komoly vita alakult ki a pénzügyminiszter, Igor Matovič és ak aktuality.sk főszerkesztője, Peter Bárdy között. Az újságíró azért kritizálta a pénzügyminisztert, mert az Martin Beluskýval, a Kotlebához köthető ĽSNS alelnökével is szeretett volna tárgyalni a szociális csomagról. Bárdy szerint méltatlan, hogy Matovič a fasisztáktól is kér segítséget, de a pénzügyminiszter szerint Bárdy az, aki az újságírók szégyene és meg sem közelíti Ján Kuciak munkásságát.

Az aktuality.sk újságírója a hétvégén olyan bejegyzést tett közzé, amelyben Matovičot azért bírálta, mert nem az egyszerű emberek problémáit igyekszik megoldani, hanem az ĽSNS-nek segít abban, hogy az ő témái kerüljenek előtérbe. A hírrel egyébként részletesen a Štandard portál foglalkozott.

A pénzügyminiszter az előző héten azt mondta, hogy

éppen azzal lehet a fasizmust gyengíteni az országban, ha a családok masszív támogatáshoz jutnak.

És ha ehhez az kell, hogy néhány olyan képviselő is megszavazza a szociális csomagot, akiket fasisztáknak neveznek, akkor bátran fordulok hozzájuk. Mert az igazi fasizmus az, amikor a családok szabotálva vannak ebben a nehéz időkben

– olvasható Matovič bejegyzésében.

Érdekesség, hogy Matovič még 2017-ben ugyanezt a társaságot fasisztáknak hívta, amikor is Kotlebáék náci szimbolikájú összeggel próbálták segíteni a családokat. Az akkori ellenzéki politikus még nagyon keményen mondott véleményt. Kotlebáékat semmirekellő fasisztáknak nevezte, és kijelentette, mindent megtesz annak érdekében, hogy legközelebb ne kerüljenek be a parlamentbe.

Most már az újságírók a semmirekellők?

Hírdetés

Igor Matovič a bejegyzésében nem kímélte Bárdyt. Olyannyira nekiment az aktuality.sk főszerkesztőjének, hogy azt írta róla,

nem is nevezheti magát újságírónak, mert nem képes felfogni a tényeket.

Matovič hozzáteszi, hogy az igazi fasizmus az, amit Bárdy csinál, mert ilyen helyzetben az arrogáns megjegyzések és a családok támogatásának az elvetése és kritizálása az, amely legjobban élteti a fasizmust.

Rendszeresen Ján Kuciak háta mögé bújsz, és játszod azt, hogy te voltál a mestere. Közben pedig nagyon messze vagy tőle, azt sem tudod, hogy mi az igazság, egy szégyen vagy

– fogalmazott dühösen Matovič.

Heger nem lát problémát, ha az ĽSNS-el is kommunikálnak

A TA3 vasárnapi, A politikában című vitaműsorban, Denisa Saková, a Hlas-SD politikusa, Marián Viskupič (SaS), a parlament pénzügyi bizottságának elnöke, de még az igazságügyi miniszter, Mária Kolíková is aggasztónak találta, hogy az ĽSNS képviselőivel bármiről is tárgyaljanak.

A kormányfő, Eduard Heger azonban nem lát problémát abban, ha Matovič Beluskýval egyeztetett. A miniszterelnök szerint csak akkor lenne baj, ha a koalíciós szerződést megszegnék.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »