Matovič: Lesz vita az alkotmánymódosításról, a vétó a szavazásra vonatkozik

Matovič: Lesz vita az alkotmánymódosításról, a vétó a szavazásra vonatkozik

Az OĽaNO vétója nem az előrehozott választással kapcsolatos javaslat parlamenti megvitatására, hanem a szavazásra vonatkozik – jelentette ki a Sme rodina tervezetével kapcsolatban Igor Matovič, az OĽaNO elnöke. Az OĽaNO legfeljebb akkor vonná vissza a vétót, ha már tudja, hogyan végződött a kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazás a parlamentben.

„Továbbra is érvényes a vétónk, de a szavazásra vonatkozik. Azzal nincs semmi gondunk, hogy vitázzon a javaslatról a parlament” – jelentette ki Matovič és hozzátette, ezt Boris Kollár, a Sme rodina elnöke sem kérdőjelezi meg.

Hírdetés

Az előrehozott választással kapcsolatban Matovič azt mondta, nem vette észre, hogy a Sme rodina hajlana erre. Mint mondta, nem emlékszik, hogy „komolyabban szóba került volna” ez a koalíciós tanácson.

Az alkotmánymódosítással kapcsolatban Richard Sulík, az SaS elnöke bejelentette, pártja kész támogatni azt, ha a parlament megszavazza Mária Kolíková (SaS) módosító javaslatát arról, hogy a parlament szavazhat a saját feloszlatásáról. „Meggyőződésünk szerint helyes ilyen szabályt is belefoglalni az alkotmányba” – jelentette ki.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »